DIV počinje graditi tvornicu u Kninu

Bez autora
Mar 16 2011

U Kninu je počela gradnja novog proizvodnog pogona Tvornice vijaka DIV. Investicija je to vrijedna 25 milijuna eura i omogućit će zapošljavanje novih 350 radnika te povećanje proizvodnje na 100 tisuća tona vijaka na godinu, isključivo za izvoz, s predviđenom zaradom od 100 milijuna eura. Radove je otvorila predsjednica Vlade Jadranka Kosor i DIV-ov projekt ocijenila vrijednim doprinosom u nastojanju jačanja izvoza. Vlada radi na uklanjanju barijera, predrasuda i prepreka za novi investicijski ciklus u Hrvatskoj. Svi se moraju držati zakona i raditi u skladu sa zakonima, ali zakone treba prilagoditi stvarnom životu i poštivati ih na taj način da se omogući onima koji žele raditi, i koji imaju volje, sredstava, cilj i ideju, da to mogu i ostvariti. Izgradnja novih izvozno orijentiranih proizvodnih pogona Tvornice vijaka u Kninu pojačaće napore da poraste izvoz.

DIV počinje graditi tvornicu u KninuU Kninu je počela gradnja novog proizvodnog pogona Tvornice vijaka DIV.

Investicija je to vrijedna 25 milijuna eura i omogućit će zapošljavanje novih 350 radnika te povećanje proizvodnje na 100 tisuća tona vijaka na godinu, isključivo za izvoz, s predviđenom zaradom od 100 milijuna eura. Radove je otvorila predsjednica Vlade Jadranka Kosor i DIV-ov projekt ocijenila vrijednim doprinosom u nastojanju jačanja izvoza.

Naglasila je kako Vlada radi na uklanjanju barijera, predrasuda i prepreka za novi investicijski ciklus u Hrvatskoj. Svi se moraju držati zakona i raditi u skladu sa zakonima, ali zakone treba prilagoditi stvarnom životu i poštivati ih na taj način da se omogući onima koji žele raditi, i koji imaju volje, sredstava, cilj i ideju, da to mogu i ostvariti, kazala je. Dodala je kako će izgradnja novih izvozno orijentiranih proizvodnih pogona Tvornice vijaka u Kninu pojačati napore da poraste izvoz.

Predsjednik Uprave DIV-a Tomislav Debeljak zahvalio je Vladi i posebice premijerki Kosor na potpori za njegov novi projekt u Kninu. Zahvalio je na potpori i gradonačelnici Knina Josipi Rimac. Istaknuo je kako će novi proizvodni pogoni biti u potpunosti izvozno orijentirani, a to znači da će se izvoz godišnje povećati za 100-injak milijuna eura.

Otvoreni radovi na gatu Vrulje

Kosor je otvorila i radove na izgradnji i uređenju pomorsko-putničkog terminala na šibenskom gatu Vrulje. Investicija je vrijedna 12 milijuna eura, koje će osigurati šibenska Lučka uprava putem kredita Europske banke za obnovu i razvoj i uz izdano jamstvo Vlade. Šibenska Lučka uprava kredit kod EBRD-a vraćat će 15 godina uz četiri godine počeka.

Premijerka je istaknula je kako je nadogradnja gata Vrulje jedan od projekata koje je Vlada predstavila u svom programu pokretanja investicija u Hrvatskoj i to zbog njegove turističke i gospodarske važnosti za Šibensko-kninsku županiju.

Luka Šibenik prije nije bila od državnog interesa, no ona je to postala i kao takva zaslužila je ulaganje. U ovom trenutku Vlada osigurava oko 500 milijuna eura za slične projekte od Rijeke do Dubrovnika, što nikad nije bilo tako, kazala je premijerka Kosor.

Projektom uređenja gata Vrulje u pomorsko-putnički terminal predviđena je dogradnja gata za oko 9,80 metara četvornih te produživanje operativne obale na ukupno 510 metara. Na taj će se način omogućiti pristajanje u šibensku luku brodovima dužima od 260 metara te trajekata i kruzera do 200 metara, čime se otvara i mogućnost za brži turistički razvoj Šibenika.

Izvođač radova je tvrtka Konstruktor, a projekt bi trebao biti gotov do 2014. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik